Sunday, June 3, 2007

zondag's zonnig en warm


Wat was het weer een heerlijke dag aan de Zonnekant. En verder in Noordwijk en omgeving was het ook zondag's zonnig en warm. We hebben nog de hele dag genoten van het bezoek van Rhijntje de Vos. Onvoorstelbaar leuk was dat! We hopen maar dat hij vlug een plaatsje vind waar hij zich kan vestigen. Wonen vossen in holen of een burcht of zoiets, hoe zat het ook alweer? Even nazoeken op het net!

Zo dat weten we ook alweer: Vossen leven in een hol. Het hol is zelf gegraven of van een konijn of een das. Het komt voor dat vossen zelfs hun hol delen met konijnen en dassen. Een zelfgegraven hol bevindt zich meestal in een zandbank, onder een omgevallen boom, tussen boomwortels of onder rotsen, en heeft vaak twee tot vier ingangen.
Een groot hol, met meerdere ingangen, wordt een burcht genoemd. Meestal gebruikt een vos echter zijn hol niet, behalve drachtige vrouwtjes. Buiten het voortplantingsseizoen verblijft een vos meestal overdag op beschutte plaatsen

Verdwenen
Het te koop bord dat makelaar de Leeuw op het bruggetje aan het begin van de wijk had geplaatst is na vrijdagavond en voor zaterdagmiddag 3 juni 2007 spoorloos verdwenen, weet u waar het staat, of heeft u het zien wegnemen mail het ons dan even. Dank!

Signalement:
Slank postuur; bleke gelaatstint; lichtgroene en zwarte uitslag, heeft een stevig voetje in de grond
.