Sunday, April 15, 2007

Mapeton en lelietjes van dalen



Het is al laat op de warme avond als we via de terrasjes aan zee van het strand huiswaarts keren. Het is een lange, volle en gezellige dag geweest voor de kustplaats , haar bewoners en haar bezoekers.
Veel was het allemaal, de mensen, het strand, de zon, de fietsen, de auto's het vertier en het vermaak.
Nu eerst maar weer de plantjes watergeven, kijk is naar de lelietjes van dalen, ze hangen slap en lusteloos in de nog altijd warme avond. Een nieuw warmterecord wordt geƫvenaard door een ander record. Dat van Rotterdam. We hebben medelijden met die arme marathonlopers. Zij mochten hun wedstrijd niet afmaken. Gestaakt halverwege. Daar hebben ze nu een heel jaar voor getraind, zich van alles en nog wat ontzegd en nu wordt het allermooiste aan de sport hun ontnomen; HET PASSEREN VAN DE FINISHLIJN.
Echt jammer, maar een gelukkig en lang leven is ook wel een hele mooie beloning voor een gestaakte wedstrijd.
Alleen al het aan de start verschijnen is een grandioze overwinning, dus deelnemers, hang jezelf maar een ereteken om. Je mag trots zijn!

Zelf deden wij ooit de afstand Marathon- Athene met de lokale bus. Mapeton staat er voor de plaatsnaam te lezen in Griekse letters en jullie zullen begrijpen, voor ons is het altijd Mapeton gebleven!
Posted by Picasa