Wednesday, April 25, 2007

akelei


Vandaag even een plantenpot met witte bloemen volgezet. In het midden een akelei, omringd door begonia's met afwisselend donker en licht blad, geraniums en petunia's. Ben benieuwd hoe dat er aan het eind van de zomer uitziet.
Posted by Picasa

verwoeste aarde

Dat is het dan!
Het voortuintje van onze woning na de drastische ingreep van een tuiniersbedrijf in opdracht van de gemeente.
Ondanks de vele telefoontjes, beloftes en toezeggingen ligt het er nog steeds geruïneerd bij!
Zie zelf maar. Het linker gedeelte van het plantsoentje hoeft niet gerenoveerd te worden. Dat is naar beleving van het gemeente ontwerp, mooi en smaakvol! Het is de bedoeling dat het rechter gedeelte ook zo gaat worden: dus met een niet onderhouden wilde geranium waar bovenuit een door de natuur zelf gezaaid bos verrijst met verder heel veel onkruid, grijzig zand in plaats van aarde bekroond door een rare mislukte vuurdoorn en nog MEER niet herkenbaar struikgewas.
Echt opgeknapt, na die renovatie.
Het mag de burger dan wat kosten, maar het resultaat is er WEL naar.
Ik ga maar weer eens bellen waar mijn hortensia's blijven, de zwarte aarde en de verdere bijdragen aan deze DESIGN tuin.
Zullen we toch nog een advies van TUINMAN ROB nodig hebben. Wat let ons.
Uiteindelijk lopen er heel wat gedupeerde buurtjes rond, die na de renovatie gelukkig weer hun eigenhandig, op voorhand uitgegraven planten terug hebben kunnen zetten. Ook hun mooie hortensia's hangen nu slap en verschrompeld in het zand, want ook zij kregen niet de beloofde aarde en de beloofde nieuwe aanplant.
Laat me maar stoppen met dit verhaal over burgerlijke onmacht en het beschouwen als een zoveelste geval van TYPISCH JAMMER.
Als het klaar is zal ik het laten weten.
Posted by Picasa